Forsiden

als-veteranklub.dk

 

         

                                                                                                                                                                      

Bremen 2009

 

Så er vores tur til Bremen igen vel overstået. I år kun med 4 mand, lidt skuffende, men alligevel var det en vellykket og særdeles hyggelig tur.

 

Starten gik fra hønsehuset omkring kl. 8.00 fredag morgen hvor vi havde fået vores ny valgte suppleant Arne til at køre. Vi vendte næsen mod syd og drejede fra i Hamborg for at kigge ned til havneområdet hvor museet Prototyp ligger. Meningen var egentlig at vi skulle have været inde at se Mercedes produktionen i Bremen men igen i år snød de os og havde lukket for publikum. Som alternativ fandt jeg så Prototyp i Hamborg som jeg tilfældigvis så på tv en aften hvor de viste om særudstillingen ”streamline”. I den flotte café fik vi en kop kaffe og et rundstykke og var så klar til at gå på opdagelse. Museet er rigtigt flot og spændende og udstiller mange unikke biler og teknologier i gennem tiden. Bl.a. Michael Schumacher’s debut bil i formel 1, prototypen til Audi’s R8 som Tom Kristensen har fejret en del sejre med i LeMans, der vises også gamle biler men primært Porsche og ældre race biler. De har også en mængde motorer og andet mekanisk relaterede udstillinger, der ud over et utal af modelbiler. Selve arkitekturen er også meget spændende i en gammel industri bygning med tunge jern bjælker og moderne præg og indretning. I den løbende særudstilling om streamline, altså om lav luftmodstand, var det også spændende at se hvor tidligt ingeniører begyndte at arbejde med problemet og se hvilke løsninger de kom frem til. Forskellige private og andre museer havde udlånt bl.a. Mercedes, Tatra og andre biler til udstillingen.

 

 

 

 

 

 

 

Efter vi var kommet godt til Bremen og havde indlogeret os på vores velkendte hotel, gik vi alle vores sædvanlige tur ind til bymidten for at få lidt godt at spise for derefter at trisse lidt rundt i den gamle hyggelige bydel. Der var desværre sket en fejl ved bestillingen af indgangsbilletterne til messen så vi måtte også en tur forbi hovedbanegården hvor vi fik en kop kaffe og jeg måtte bytte billetterne. Senere gik vi videre over til den nye bydel for at se lidt butikker og igen finde os noget at spise, vi endte dog nede i den gamle bydel hvor vi så spiste i vores efterhånden stamlokale. Tilbage på hotellet var vi godt trætte i benene og mente bare vi skulle op på værelserne og slappe lidt af… Vi fik en kande kaffe og lidt småkager med fra restauranten og hyggede os lidt inden det var sengetid.

 

 

 

Næste morgen gik vi ned for at spise morgenmad kl. 8.00 og blev lidt overraskede over at se restauranten fuld af især svenskere, vi havde godt opserveret at der holdt 2 busser udenfor en svensk og en norsk, men hold da op hvor vore broderfolk var kommet til byen… vi fandt dog en plads og spiste lidt morgenmad. Efter en lille spadseretur overtil messe hallerne kunne vi sædvanen tro gå lige ind da vi jo havde billetterne i forvejen men hold da op hva´ mennesker der var, det havde vi ikke oplevet før. Og ikke nok med det men rigtigt mange også snakkede dansk plus, det svenske og norske. Senere hilste vi så på Sten fra Veteranposten, de var alene kommet med 3 busser, i alt ca. 120 mennesker og så kunne man jo lidt bedre forstå!

Efter vi kom ind gik alle lidt vært til sit og fulgte sit eget tempo og interesse. Aftalen lød på at mødes ved et spisested for igen at kunne styrke os lidt. Nogen havde købt lidt rudelister andre lidt modelbiler… Ved femtiden gik vi så igen mod hotellet, godt trætte satte vi os op på værelserne fik os en velfortjent øl. Vi spiste på hotellet og sad længe og snakkede over en Irish Coffé inden det igen var sengetid.

 

 

 

 

 

Søndag morgen var der bedre plads ved morgenbordet og efter at have styrket os pakkede vi bilen, checket ud af hotellet gik vi igen over til messen i nogle timer for at få set det sidste og kigget en ekstra gang på det mest interessante. Ved middagstid spiste vi lidt og gik tilbage på hotellet efter bilen for at begynde turen hjemad… I Huttner Berge holdt vi ind for at tanke og styrke os lidt på en kop kaffe.

Vi var hjemme igen ved firetiden fik sat alle af og tømt bilen og dermed slutte turen.

 

Jeg vil gerne takke alle for en dejlig tur og godt selskab, ikke mindst Arne for at køre og lægge bil til… Mange tak.

 

Mvh.

 

Thomas

 

Tilbage til forsiden