Forsiden

als-veteranklub.dk

 

         

I weekenden 25.-27. juni havde vi, Egon Kellmann, Ole og Thomas Nielsen, fornøjelsen at være med til Craa, Classic Race Aarhus.

Fredag formiddag kørte vi stille og roligt af sted i Sunbeam og Mercedes'en. Efter at have handlet lidt godt ind til frokost i det nye Løvenberg i Aabenraa tog vi den gamle vej opad i det jyske. I nærheden af Seggelund holdt vi så ind og fik en bid brød, hyggede lidt i solen før vi fortsatte nordpå.
Ole havde bestilt nogle værelser på et B&B som faktisk viste sig at ligge ret tæt på banen, efter at vi havde indlogeret os gik vi op for at se om vi kunne finde hvor vi skulle parkere næste dag, der var nemlig lavet en speciel P-plads for veterankøretøjer som vi havde meldt os til at holde på.

Da vi kom op i nærheden af banen viste det sig at den stadig var helt åben og de arbejde på at gøre den færdig til træningen, vi kunne således komme helt ind på anlægget. Oppe på den såkaldte Goodlook Street, som i øvrigt var sponseret af Veteranposten, mødte vi Steen og Hanne som var i fuld sving for at gøre Veteranpostens stand klar...

 
Steen havde lånt en rigtig fin gammel Ford T Speedster fra 1913 og prøvede forgæves at starte den...

Craa skulle være meget inspireret af Goodwood i England og Goodlook kunne da godt tyde på det. Gaden skulle være "tidstypisk" men hvilken tid fandt vi ikke ud af men den var nu rigtig godt lavet alligevel taget i betragtning at vi var der på træningsdagen og alle for lidt rundt om sig selv for at stille deres boder og stande op, for slet ikke at snakke om at få alle de klassiske køretøjer ind på plads.
I Veteranposten's juni nummer er der blandt andet et kort og en tidsplan for løbene og Steen var så venlig at give os et ekstra eksemplar så vi kunne finde rundt. Vi gik således videre ned til ryttergården og kom blandt andet forbi en Champagnebar og diverse spisetelte mm. 

 
Ryttergården var hele weekenden åben for publikum og man kunne komme helt tæt på køretøjer, kørere og mekanikere.
 

                                       
Men nu vi alligevel var i Aarhus skulle vi da lige op i byen og noget aftensmad skulle vi da også have og på vejen ud stødte vi på Niels Kruger, en bekendt til Ole som er med i Roote's klubben. Han var kommet op for at vise sin sjældne Hillmann Minx fra 1935.

Efter en lille gåtur op i byen og have spist en rigtig god gang stegt flæsk med persillesovs gik vi tilbage til banen som nu var lukket og de var igang med trænings kørslen og ved at gøre køretøjerne klar.
               
 

 
Selv om det kun var træningsomgange blev der ikke lagt fingre imellem
 og der blev kørt til.., det hele var blevet lidt forsinket så det var ved at blive til natløb for de sidste. Tilbage på vores B&B hyggede vi lidt med øl, kaffe og chips før vi gik til køjs..!                        


                                    
Undertegnede stod tidligt op næste morgen og prøvede at finde en bager der havde åben (de sover åbenbart længe i Aarhus) men det lykkedes da til sidst og da jeg kom tilbage havde Egon dækket bord, lavet kaffe og havde sat vand over til æg...
Godt styrket, kørte vi ud for at finde Classic Car Park'en som viste sig hverken at langt væk eller svær at finde.

Efter at have betalt de 250kr. ved indgangen for vores lørdags armbånd uden tribune, gik vi over en af de broer, bygget op af containere, så man kunne komme over banen til "inderkredsen".
 
Tidstageningen for de forskellige klasser var startet så der var allerede BRØLLL.... på banen. 

 
Oppe på Goodlook Street havde teltene fyldt sig natten over med super flotte og sjældne biler og motorcykler. 
     
 
 

Der var også en del kendte som kom for at se ræs, for at dokumentere eller deltage i Craa.

             
Blandt andet var Louise Sloth fra DR programmet "Hvad er det værd?" kommet i en flot kjole, så må vi jo se hvornår det bliver sendt..! Mick Østergaard, programvært på DK4's Motor TV, ikke at forglemme HKH Prins Joachim i hans Lotus Cortina... Og hvis nogen skulle spørge så fulgte vi ikke med i hvilken placering han fik..!

                 
Også Grev Michael Ahlefeldt fra Egeskov var kommet med en Ford Special fra 1916, her sammen med "Murstenskongen" Strøjer, sammen med sønnen var de repræsenteret med en Bentley og en Lagonda.

                 
Den pæne mand er Steen som dagen før havde prøvet, med håndsving, at starte den flotte Ford T som var et godt blikfang for veteranposten... Uheldigvis havde aftenens strabadser kostet et blåt øje og afskrabede knoer, hvorefter de dog fandt ud af at trække den igang..!

Men nu var det jo også for at se lidt ræs vi var kommet og der var rigtig mange steder man kunne komme ud til banen for at kigge på de gamle racere blive brugt og der blev kørt både stærkt og tæt i de forskellige serier..!
 

 
Bilen ovenover er ikke med i løbet men er Safety Car og måtte ud men heldigvis skete der ikke nogle alvorlige ulykker og løbene kunne hurtigt gives frit igen.., der var dog nogle der måtte hjem og rette buler og reparere lidt. 

Det gode ved ryttergården er at man kommer helt tæt på køretøjerne og kan snakke med mekanikerne, se teknikken, føle og ikke mindst lugte stemningen...
 
 
  
Egon skulle nu også lige mærke efter om sådan en Argo ræser nu også kan komme over et fartbump.., konklusionen faldt negativt ud!

                       
                        Good-Look Ladies med den tidstypiske mobiltelefon og Elvis i Aarhus...

 
En Lagonda med en akselafstand som en bus kræver lidt plads for at komme rundt. For ud over de køretøjer i ryttergårdren var der også opvisninger af førkrigsbiler, blandt andre dem oppe fra Goodlook Street. Men der var også opvisning af elbiler som bl.a. Tesla'en...
                                        

                        
En anden bekendt vi stødte på.., Henning Thomsen som holdt foredrag hos os i vinters og som i mellemtiden har været nede og køre Mille Miglia sammen med Casper Elgaard. Casper Elgaard kørte forresten, ligesom John Nielsen, også med i det klassiske ræs og de fungerede også som kommentator eksperter for speakerne...

 
 
 
I løbet af dagen samlede der sig flere og flere folk ved banen og især på langsiden hvor siddeplads tribunerne var, som i øvrigt kostede ekstra og kun kunne benyttes med specielt armbånd.

 
Veteranposten havde i løbet af dagen været vært med kaffe og et lille hvil.., vejen tilbage til P-pladsen kunne tages med stil i en gammel London Bristol dobbeltdækker som fungerede som shuttle bus.

Om Søndagen havde vi besluttet os for at tilbringe på Classic Car Park som var godt besøgt af flotte gamle biler. Om lørdagen skulle der efter sigende have været ca. 420 biler og om søndagen vil jeg skyde på at vi holdt omkring de 300 i løbet af dagen, der var altså rigeligt at kigge på.., alt lige fra Aston Martin, Lotus, Volvo, Ford, Saab, Opel, MG, Citroen og hvad har vi ikke alt... Men sjovt nok ikke ret mange førkrigs køretøjer om det så skyldes at mange kom langvejs fra eller hvorfor vides ikke..! 

 

Jeg har simpelt hen taget så mange billeder at beretningen ville blive alt for lang, I må altså nøjes med overblikke...

 

Lidt før middag tog vi så Shuttle bussen ind til hovedindgangen for at se et flyshov over vandet...

Tilbage på P-pladsen spiste vi frokost hvorefter vi pakkede sydfrugterne og stille trillede mod det sønderjyske igen... Godt trætte og fyldte med nye indtryk efter en rigtig hyggelig og spændende weekend til Classic Race i Aarhus...
Jeg vil gerne sige tusinde tak til Egon og Ole for en rigtig god weekend og at det altid er en fornøjelse at være på tur sammen med dem..!

Se video her:

Mvh.
Thomas  

 

Tilbage til forsiden