Forsiden

als-veteranklub.dk

 

         

 

                                                                                                                                                                    

Goodwood Revival Vol. 2.0

14. - 16. september 2012

 

 

Jeg anbefaler at I læser min historie fra vort besøg på Goodwood i 2009 først, da dette er et forsøg på at vise det vi ikke så sidste gang, og det nye der er kommet til.

Det hele er så stort, at man har svært ved at fatte det. Man skal selv have været der, for helt at forstå dets omfang. Her er lidt (meget lidt) af det vi oplevede.

Billetterne starter man med at købe på nettet. De kan ikke købes ved indgangen. De billigste starter omkring kr. 500,-/stk., men det er mere end pengene værd. Da vi var der i 2009 blev der solgt 120.000 billetter og der er ikke et hotelværelse at få i nærheden.

 

                             
Vi var ikke engang kommet ind endnu, men "kun" til "classic-car-park"-en lige uden for indgangen. Her fandt vi Madam Blå´s spejlvendte medsøster og en "tourer" (vi kender måske bedre det amerikanske cabriolet), som ville passe godt til fruen en fin sommerdag.

  
Allerede klokken 9.30 (ja, de er jo en time "bagefter" derovre), var der godt med mennesker. Og det er stadig kun arealet uden for indgangen! I et af de hvide telte i baggrunden, som var fyldt med genbrugstøj, købte fruen en fødselsdagsgave til mig. Nemlig en læder-/pels-flyverjakke, som jeg har gået og drømt om de sidste 10 år! Genbrugstøj er en hel industri derovre. Ikke kun som her i landet henvist til Røde Kors-butikker.

  
Her er vi så kommet indenfor "hegnet". Flere genbrugsbutikker med alt hvad hjertet begærer og man slet ikke vidste, man ikke kunne leve uden. Næste gang håber jeg vejret er lige så fint. Så vil jeg købe knickers, vest og en "charmeklud", for mit outfit var alt for varmt. Der var over 20 grader og strålende solskin. Derfor er også flere billeder overbelyste.

  
Skulle man tage en bus, eller kan mindre også gøre det?

           
Man kunne jo også gå på café som de gjorde i '50-erne, komplet med rockere og det hele.

                     
Det eneste minuspunkt ved hele arrangementet er, efter min mening, at der langt fra er nok siddemuligheder. Derfor henter min dejlige "wif" også kaffe til sin trætte, gamle mand på et forholdsvist tidligt tidspunkt, hvor der ikke er kommet så mange endnu. Godt at sidde i skyggen og hvile knoglerne lidt. Bare sidde og betragte alle disse glade, festklædte mennesker, høre brølet fra køretøjerne, der drøner forbi. Livet i luksusklassen!

                     
Verdens hotteste "besse". Det hele kostede 125,- kroner i Røde Kors-butikken i Ulkebøl. Dertil kommer hatten, købt i Dorking i en second-hand-butik for 10£ (ca. kr. 90,-). Folk opfordres til at komme udklædt som før 1965. Der er stadig nogen der ikke gør det. Jeg forstår ikke helt hvorfor, til de priser!

  

Jeg har hørt udtryk om Goodwood som "stærkt vanedannende", og lignende. Jeg fylder snart 60 (fy for fa..en for et ulækkert stort tal!), men lytter stadig til en god gang Rock & Roll ind i mellem. Den bedste på det felt, Meat Loaf (nej ikke Elvis - han var kun en spejderdreng), udtrykker det vist meget præcist, tror jeg.

 

Maybe it´s nothing and I´m under the weather

Maybe it´s just one of those bugs going round

Maybe I´m under a spell and it´s magic

Maybe there´s a witchdoctor white an office in town

 

Is it a blessing? Or is it a curse?

Does it get any better? Can it get any worse?

Will it go on forever? Or is it over tonight?

Does it come with the darkness? Does it bring out the light?

Is it richer than diamonds? Or just a little cheaper than spit?

 

I don´t know what it is but it just won´t quit.

 

Det er selvfølgelig ikke Goodwood han synger om (tror jeg nok!), men det rammer denne hersens "Goodwood-følelse" meget godt.

 

  

  
Denne Post Office Morris kunne jeg godt have haft med hjem. Komplet med tidstypisk udstyr i massevis. Selv telefoner med plysovertræk! Smart når man vil skifte farve på sin telefon. En forløber til "dillen" med forskellige forsider til mobiltelefonerne.

  
Hvad med en baby-Austin 7, eller dagens avis. Goodwood har egen radio- og TV-station, så man hele weekenden kan følge "slagets" gang.

  
Den engelske mad har, lidt i lighed med den amerikanske, tendens til at være ret fed. Dejligt at se, at de er begyndt at servere økologisk, i modsætning til "fedtkogeriet" ved siden af. 

          
Rock-musik på scenen i baggrunden. Herlig lydkulisse, komplet med "skumle" rockere.

  
En gammel brandsprøjte til at slukke tørsten. Det hele er velbesøgt.

  
Og så er der jo, ikke at forglemme, racerafdelingen, med dertil hørende servicevogne.

            
Ohøj Ole. Vågn op. Dette er til ære for dig! Racer-Sunbeam´s fra Rootes-koncernen. Herlige "knald"-perler.

  
Og så var der jo lige den her.....................................og den her........................

  
..............og dem her............

  
.............og dem her.............

  
..............og dem her...........
Bare én af hver i min garage, tak.

  
Sidst, men ikke mindst, var der flyvepladsen inde i midten. Ikke mindre end et fantastisk skue.

  

  

  
Har man penge nok (eller måske den rette status?), kan man komme op og flyve. I baggrunden endnu flere fly.

           

  
Her letter der 6 Spittfire´s på vej op til at give en fantastisk opvisning over pladsen.

                    
Det er på tide vi kommer ud til bilen for at hvile vore fødder, har vi besluttet. Vi skal lige først have et par fotos af arealet uden for hegnet. Det I kan se er arealet med classic-bilerne. De "almindelige" biler er parkeret ovre bag hegnet, I kan se i baggrunden!!

Jeg havde udset mig et par fikspunkter, så vi kunne finde vores bil igen, men alligevel tog det os 20 minutter at finde den, og vi havde faktisk opgivet, men pludselig fandt Sanne den. Hold kæft hvor var der mange!

  
Efter den kraftanstrængelse besluttede vi ikke at gå ind igen. Vi var simpelthed opslidte, så vi kørte en tur i den engelske "countryside" og søgte efter en hyggelig pub. Heldigvis er der rigtig mange af dem. Og heldigvis serverer de fleste en pint af den uovertrufne Fuller's London Pride Ale.

Desværre har "medaljen" en bagside: Det kan ikke betale sig at stå op dagen efter - for den kan ikke blive bedre!

Goooood-wood hilsen 

MisterPNorton

Tilbage til forsiden