Som altid kommer vi fra als-veteranklub.dk en flok på en 20-30 køretøjer og vil gerne holde nogenlunde samlet, dette lykkedes også nogenlunde. Vi kommer i god tid og vil gerne opfordre jer til at videregive til jeres vagter at tage hensyn til at div. klubber selvfølgelig så vidt muligt, når de ankommer sammen, gerne vil holde sammen.


Svar: Vi prøver at opfylde de ønsker, men som du skriver, er det ikke muligt for alle. Jo før man møder, jo flere muligheder er der. For 10 år siden, havde både stumpemarked og camping på pladsen. Det er i dag flyttet ud på en lukket vej og camping på skolens arealer. Vi har sat årgangen på køretøjer op fra 25 til 30 år og har stadig det positive problem, at vi næsten ikke har plads nok, når solen står højt på himlen på selve dagen. ( Når det regner, er der plads nok og indtægterne står slet ikke i forhold til udgifterne. Det er så den risiko vi må leve med)


Jeg er som formand blevet opfordret til at kontakte jer med lidt spørgsmål og kommentarer, da der har været en masse snakken om arrangementet. Måske dette kan være med til at "holde" på folk og forbedre stemningen overfor arrangementet.

Det første var det med at holde sammen..!

Så om hvordan I modtager køretøjer med "familier" dvs. med passagerer i. Kan det virkelig passe at I vil have passager til at betale entré ?. Det er der flere som er meget harm over. Selvfølgelig er det billetindtægter I mister men taget i betragtning at folk betaler for at stille op med jeres "udstillingsgrundlag" er det måske lige i overkanten hvis de skal have familien til at betale entré også..!

Det bringer os til at flere betragter arrangementet som en "pengemaskine". Der går mange rygter og måske det ville hjælpe at få oplyst et budget/regnskab og hvor meget der fra arrangementet går til velgørende formål..!


Svar: Med hensyn til passagerer i bilen, vil vi lade det være op til deltagernes egen samvittighed. Vi stopper ingen ved indgangen og forlanger betaling, om de så er 5 personer i en bil. Du skriver, at flere betragter det som en pengemaskine. Det har i faktisk ret i, skrevet med et glimt i øjet, som skal opfattes på en positiv måde. Sagen er den: Vi er 26 medlemmer i Lions Broager Gråsten, som med hjælp af familie/ venner/foreninger m. f. arrangerer og afholder det årlige Oldtimerløb. Vi er på selve dagen ca. 120 frivillige, som arbejder gratis, for at lave det til det, som du skriver, en pengemaskine. Vi starter på arrangementet om torsdagen, og slutter med oprydningen omkring kl. 16.00 den efterfølgende søndag. Vi er p. t. 14 personer i oldtimerudvalget, som påbegynder møderækken i november året før, med et afsluttende evalueringsmøde september for nøglepersoner, hvor vi gennemgår årets løb, og hvad vi har brugt pengene til. Overskuddet går ubeskåret til humanitært arbejde lokalt, nationalt og internationalt vi uddeler, incl. Oldtimerprisen på kr. 50.000, mellem kr. 100 – 150.000 på årsbasis, afhængig af indtægterne, som ikke kun kommer fra Oldtimerløbet, men andre aktiviteter i Lions Broager- Gråsten.


Personligt har jeg oplevet gentagende at der bliver lovet grillsvin over højtaler anlægget og der er "masser" men kort tid efter er der udsolgt, det samme gælder pølser. Jeg har før påpeget dette og fået svaret at det er sponsoreret og når der ikke er mere så er der ikke mere... Selvfølgelig er det svært at beregne hvor meget der skal bruges, Men når det sponsorerede gentagende gange ikke slår til, må I købe noget til.., det er bare ikke godt nok..! Det kan da ikke passe at man skal forbi en pølsevogn undervejs... alternativet er en madpakke, begge dele er da ikke penge jeres vej..!


Svar: Det har du/i fuldstændigt ret i. Sidste år købte vi selv en del til, men desværre ikke nok. I år køber vi det dobbelte af år 2013, hvad gris angår. At der ikke var pølser nok, har jeg ikke hørt før, men tager det op på næste møde.


Flere har påpeget hvor meget der mangler trafikkontrol/hjemmeværnspoliti og det gælder hele ruten... Dette har taget meget fra arrangementet.


Svar: Det kan vi desværre ikke gøre noget ved. Vi har tidligere haft en aftale med hjemmeværnet, men må kun, med politiets tilladelse. I svarskrivelsen fra politiet står i skal overholde færdselsreglerne og køre efter forholdene. Med andre ord: Vi kan ikke få hjælp til trafikregulering og må ikke selv. Hvis du/i kan fortælle os, hvad vi kan gøre, hører jeg meget gerne fra jer. Til orientering har vi sat gule henvisningsskilte op langs vejen, som man blot skal følge.


Og nu vi er ved at tage noget fra arrangementet, hvad gik der galt med Gråsten-Flensborg.., sidste år..? Kunne I så ikke have lavet en organiseret og skiltet rast ved Grænsehallerne..! Eller var/er det slet ikke meningen at der skulle være en pause undervejs..? Jeg ved der er mange som gerne lige vil holde og få en kop kaffe/sodavand/is på halvvejen. Hvad er planen for 2015..?


Svar: Her må jeg nok lige opfordre til en evt. investering i nyt høreapparat og briller. Som jeg sagde i højttalerne inden løbet startede, fik vi rimeligt sent besked fra de nye ejer af Danfoss, at vi ikke kunne bruge deres P plads på grund af miltært udstyr. Jeg sagde også, at der var pit stop ved grænsehallerne, som der har været de sidste tre år. Jeg har personligt sat et skilt op på 1200 x 800 mm. 100 meter fra indkørslen til hallen og afhentet det igen. Der stod gratis kaffe i kander til jer, på grund af hallen holdt et danmarksmesterskab i noget, som jeg ikke kan huske, og de derfor i år ikke havde tid til at servicere os på anden måde. Der var også mulighed for parkering, offentlige toiletter, køb af pølser m.m. i Sønderhav. Vi havde også lavet en rutebeskrivelse i vores program på grund af det fejlslagne pit stop i Tyskland. Sådan bliver det nok i år igen, men med en bedre service ved Grænsehallerne.


Som jeg personligt ser det er arrangementet godt men det er de forgangene år gået lidt tilbage og den generelle stemning overfor arrangementet desværre også. Jeg ved der er flere der betragter jeres 25. års jubilæum som afgørende om de vil blive ved med at deltage..! Så ønsker jer alt held og lykke med arrangementet og håber I kan bruge mine kommentarer til noget positivt.


Mvh.

Thomas Nielsen


formand@als-veteranklub.dk

Tlf. 20885476


Svar: Jeg takker dig Thomas for din skriftlige henvendelse. Der findes nok nogen, som blot fravælger os uden at stille spørgsmål, så endnu en gang tak. Med jeres og alle andres deltagelse gør vi sammen en forskel til glæde og gavn for de svage i vores samfund. Jeg ved de sætter stor pris på vores fælles indsats.

Jeg håber med disse svar, at have rettet lidt op på tilliden og glæder mig til at se jer mange år fremover.


Med venlig hilsen

Kaj Hattens


Formand for Oldtimerudvalget.

Tlf. 40 28 13 40