2015


11. juni

Da slotskajen er afspærret mødes vi i stedet på lystbådehavnen...4. juni

Beklager meget den sene udmelding men 5.juni kører vi i anledning af den nationale veterankøredag en tur hvor vi mødes ved Sønderborg Slot kl. 14.00 og kører 14.15 en tur ud over Als, som ender ved golfbanen hvor vi kan nyde medbragt kaffe mm. og prøve at slå til nogle golfbolde.


25. maj

Poul Mathiesen har bedt mig poste at han vil samle en flok til at køre til Kalvø tirsdagstræf i morgen aften (26/5-2015) Start fra Violvej 1, 6400 Sønderborg kl. 18.30 - PS. turen aflyses ved regnvejr...

 

8. april

Var der virkelig ikke flere der ville med til "Biks og bajer" på tirsdag d. 14. april kl. 18.00..? Kun 17 tilmeldte..!


3. april

Weekenden 18.-19. april er Als-veteranklub.dk blevet inviteret til at komme og udstille vore køretøjer på Padborg Park (Flyvepladesen) ved deres åbningsløb OK Mobil 1 Padborg Open…

Der er masser af løb på programmet, OK Mobil 1 Legend Car Cup, Danish Supertourisme Turbo, Formel Ford, Youngtimer, Syver Race, Dansk Drifting Serie og Motard. I kan se løbsprogrammet og en lille film om den nye løbsserie DST

Lørdag er der gang i den fra kl. 8.00 til omkring 18.00 og søndag fra kl. 9.00 til omkring 17.00

Kontaktperson er Lasse Sell - 40179930 - ls@japanerimport.dk og han har sørget for gratis entré…


19. marts

Hej alle igen i år arrangerer vi i Harley davidson als og handelstandsforeningen øvre perlegade American Day dette bliver lørdag d. 23 maj hvor folk kan købe en lille tur på en Harley eller i en amerikaner bil til kun 25 kr pr person pengene vil gå ubeskåret til julemærkehjemmet. der vil være en øl/vand og en ringrider til dem der deltager med et køretøj så kender du/I en med en amerikaner bil eller en Harley som kunne tænke sig at deltage så giv mig gerne besked så vi ved hvor meget vi skal spærre af sidste år samlede vi 4300kr ind det må vi kunne gøre bedre i år så meld jer til så vi kan give folk en god oplevelse MVH Harley davidson als - Claus Wiborg - Tlf. 61372604

 

14. marts

Der er stadig få pladser ledige til Strøjersamlingen d. 28. marts...


14. marts

Jeg har sendt en mail til Gråsten Oldimerløb og I kan her se svaret...


Mvh. Formanden


14. marts

Torsdagstræf ved Sønderborg Slot.

Als-veteranklub.dk byder velkommen til en "Sparke dæk" aften på reserveret område i solsiden af Sønderborg Slot.

Siden 2007 er arrangementet vokset støt og vi fik sidste år lov til at reservere et område torsdag aften fra kl.18-22 for veterankøretøjer.

Der er jævnligt op imod 80 køretøjer fra nær og fjern. Centralt beliggende i Sønderborg med besøg af mange turister og lokale besøgene som nyder solens genskin i Alssund og de mange flotte køretøjer.

Der er ingen tilmelding og man behøver ikke være medlem for at deltage, da det danske sommervejr som bekendt er utilregneligt. Der er således ”først til mølle” på pladserne men der er også god plads…

Vi håber at der er ligeså god opbakning i år og at vi får en god sommer med mange dejlige og hyggelige aftner ved slottet.

Som alle andre år er det en offentlig parkeringsplads hvor vi holder – Derfor rydder vi som altid op efter os selv og sørger for god ro og orden. Der er offentlige toiletter på pladsen og is/kaffe/mad i umildbar nærhed.

Som alternativ til de aftner hvor pladsen er lukket af andre arrangementer undviger vi til Sønderborg lystbådehavn hvor bommen bliver åbnet således at vi kommer til at holde helt ud mod vandet og lystbådene.


23. febrar

Lørdag d. 28. marts - Bustur til Strøjersamlingen.


Vi har fået en aftale på plads med Strøjer og med Ottesen Busser om en tur og der er bindende tilmelding..! Turen starter kl.07.00 fra Bilka P-pladsen (Haar tanken), går mod Ved Stårup hvor vi får en rundvisning i museet kl.9.30. Turen hjem går forbi Karoline, ca. kl.12.00 hvor man kan spise medbragt frokost (udendørs) eller købes i cafeteria. Læborg er også vært med kaffe på turen ca. kl.14.00 og forventet hjemkost kl.16.30. Turen kommer for Als-veteranklub.dk’s medlemmer og hustand til at koste kr.100,- pr. person. Disse har førsteret til pladser men der bliver lavet en ”venteliste” for ikke medlemmer, prisen ligger her på kr.200,- for voksne / børn kr.100.- (Så mon ikke det for nogen kunne betale sig at få sig meldt sig ind i klubben..?)

Tilmelding på: SMS 20885476 senest onsdag 18. marts.


22.februar

" Den gamle stald " på Kegnæs, har inviteret Als Veteranklub til et træf hos dem, søndag den 9. aug. kl 13...De stiller haven og grill til rådighed..Der er også en stor plads til bilerne.

Vi skal selv tage grill pølser/kød og drikkevarer med. Hvis der er stemning for det, kan vi godt levere pølser for 5 kr pr styk, som vi vil købe hos slagteren i Høruphav brugs.....Jeg vil sponsorere kartoffelsalat.

Vi kunne lave det som en halv eller heldagstur.

Vi kunne mødes ved Drejby camping, hvor vi herefter kører til Kegnæs fyr, hvor Fred corvett vil sponsorere billetter til at kunne komme op i fyret, hvor der bare er en fantastisk udsigt.

Herefter kører vi Kegnæs rund, for tilsidst at stoppe hos " den gamle stald " ved Marianne og Thomas Asmussen.

" Den gamle stald " er en rigtig skøn brugskunstforretning, som kunne være noget for os damer....

Marianne vil lave annoncer for " kukkerne " på Kegnæs samt turisterne..

Hvis vejret er dårligt bliver turen aflyst, og vi finder et nyt tidspunkt.

Vi håber at i har interesse for turen, og da der er tilmelding, så giv besked på facebook, eller på Freds mail som er :

jorgensen.fred@Yahoo.dk.

Hilsen Fred corvett og Gitte


3. februar

Så har vi haft bestyrelsesmøde og konstitueret os som følgende igen:

Formand - Thomas Nielsen

Næstformand - Arne Martin Møller

Kasserer - Ole Nielsen

Sekretær - Jacob Nielsen

Bestyrelsesmedlem - Nikki Jes Paulsen

Der blev snakket om løst og fast. Fastsat et beløb til Strøjerturen, planer i arrangementsudvalget, strategi til klublokaler og en masse mere som vi vil arbejde på i løbet af sommeren...


Mvh. Formanden


22. januar

Tak for det fine fremmøde (38) til vores generalforsamling. Der var god ro og orden, alt foregik efter planen og alle punkter godkendt og den varslede kontingent stigning blev trukket tilbage...

Mvh. Thomas


!4. januar

Håber alle er kommet godt ind i det nye år og ser frem til at se jer alle igen i 2015.

Husk at betale kontingent senest til general-forsamlingen tirsdag d. 20 januar.

OBS. Der er nogle som har taget forslaget om kontinget forhøjelse til sig og allerede betalt 130.kr for 2015... Kontingent stigningen skal først vedtages og bliver først gældende fra 2016.

De medlemmer som har betalt for meget kan få refunderet beløbet hos kassereren til generalforsamlingen eller vælge at støtte klubben.

OBS. Der gøres opmærksom på at der har sneget sig en fejl ind i indkaldelsen til generalforsamlingen, der står at det er torsdag d. 20. januar men det er altså en tirsdag..!


Mvh. Formanden


2014


4. November

Vil endnu engang gerne sige tak for den store opbakning der var til vores første vinterklubaften med fællesspisning på Notmarkhus...

Mvh. formanden


28. oktober

Status er at der er 43 tilmeldte til Biks og Bajer tirsdag d. 4. november... Syntes det er flot.

Mvh. formanden


20. oktober

Til en julefrokost med "Gangster tema" d. 21. november et sted i Sønderborg, søges der en bil til at stå og modtage gæster... Nogen der har en bil der kunne passe og er interesseret..?

Giv lyd på tlf. 20885476

formand@als-veteranklub.dk


15. oktober

Jeg har fået lov til at placere 5  biler, ved ringriderstatuen i morgen torsdag fra kl 17.00. Er der 4 andre der har lyst til at stille op.


Tilmelding på 51 89 16 29  Nikki.


1. oktober

Så har vi været i gang med at opdatere hjemmesiden... Der er blandt andet kommet et nyt galleri over køretøjer i klubben som løbene vil blive opdateret. Nu er det så op til  medlemmerne at sende nogle gode billeder (gerne med oplysninger).


Mvh.

Formanden


25. september

Jeg har lavet en aftale, om at vi stiller med et antal køretøjer fredag 3. Oktober kl. 17.45 på gågaden i Sønderborg. Vi mødes ved Sønderborghus. Det er eftermiddag / aften der er "by night" og vi har mulighed for at vise flaget.. Hvis der er nogen der har lyst, så send mig en besked  p.s. Der er taget forbehold for vejret. Der er jo nogen der tror den krymper, når den blir våd...


Mvh. Nikki

Tlf. 51 89 16 29


23. september

Fra Guderup Ringriderforeningen skal der lyde en stor TAK for at Als-Veteranklubs

medlemmer ville møde op og stille de flotte køretøjer til rådighed.

Der blev kørt kr. 970,00 ind til fordel for Børne Cancer Fonden.

Håber i vil være med igen til næste år til vores 100 års jubilæum.

Endnu en gang tak


Mvh Glenn Bernecker

Guderup og omegns ringriderforening


10. september

Als-Veteranklub har oprettet en Facebook gruppe som der Link´s til i venstre side


19. august

Køretur til Kobbermølle søndag d. 31.8.

I serien "Det-ville-jeg-i-grunden-gerne-se-men-vi-kører-altid-forbi" er vi nu kommet til listens nr. 122: Kobbermølle.

Turen går til Kobbermølle-museet, et hammerværk oprettet ca. 1600 af "Kedde 4-tal", til bearbejdning af kobber og messing, og drevet af vand fra Krusåen.

Omkring 1800 var det Slesvigs største fabriksanlæg af sin art, med over 300 arbejdere. Værket lukkede 1962.

Entre 5€. Børn u. 18 2€. Husk enhver udflugts vigtige KKKP'er: Kaffe, Kage, Kontanter og Pas.

Vi mødes på Violvej 1 i Sønderborg kl. 13.

I tilfælde af dårligt vejr kører vi i konernes dagligdagsbiler.


Med venlig tur-hilsen


19. august

Fredag d. 29 Vi er igen blevet inviteret til at besøge Hørup plejecenter efter det blev flyttet pga. vejret.


De er vært med kaffe og lagkage. De sidste par år har det jo været en kanon susses, og godt kaffebord. I år har de også tænkt på om vi skulle grille bagefter sammen med de ældre. Det hele afhænger selvfølgelig af vejret. Tilmelding er nødvendig til Fred Corvet 41 26 66 06, Håber vi ses.


16. augst

Jeg beklager meget de mange SMSer der er kommet til nogen på det sidste, det er en fejl fra udbyders side. Vi sender og betaler kun for en sms... Jeg har gentagene gange haft fat i Telmore uden dog at de har kunne løse problemet, derfor finder vi en anden udbyder hurtigst muligt.

OBS. Nummeret der bliver sendt SMSer fra er ikke i dagligt brug og kan derfor som udgangspunkt ikke bruges til at kontakte klubben med. Hendvendelse skal ske til bestyrelsen. 

 

Mvh.

Formanden

 

7. juli

Der er høstgudstjeneste i Notmark kirke søndag den 14. september kl 11.00. Kirken vil være smukt pyntet og prædikenen er på alsisk. Efterfølgende dvs. kl 12 går vi over på den anden side til præstegården og forpagterboligen og får kaffe, en forfriskning, der er mulighed for at bytte stauder og planter, og det ville være meget dejligt, hvis I vil udstille jeres smukke biler i gårdspladsen ved præstegården.

 

Mange hilsner Malene Freksen

 

5. maj

Vedrørende Werners Carstensens begravelse...

Werner er død, én god ven og kammerat er gået bort.

Vi kan næsten ikke mindes en klubaktivitet hvor Werner og Else ikke har været med, lige til det sidste i deres elskede Ford Zephyr.

Vi har fået at vide, at Werner skal begraves på torsdag d. 8. maj kl. 13.00 fra Havnbjerg Kirke. Derfor opfordrer vi alle til at deltage, så vi kan få sendt Werner ud på hans sidste køretur med maner.

Vi mødes ved kirken i god tid og hvis vejret tillader det, selvfølgelig med vore veterankøretøjer.

 

På klubbens vegne

Kurt, Thomas og Poul

 

2. maj

Jeg er i dag blevet informeret om at Werner Carstensen døde pludselig i går aftes...

Jeg vil som formand på vegne af als-veteranklub.dk gerne kondolere overfor familien. Ved at vi var flere som snakkede med han nede ved Sønderborg Slot, selv samme aften, hvor han syntes ved godt mod.

R.I.P. Werner, du vil blive savnet...

Mvh. Thomas

 

26. april

Til alle dem der ikke så udsendelsen fra TvSyd om "Fra veteran til motorsport"..! Klik her:

 

19. april

Lørdag d. 19. kl. 11:00 - 16:00

"Fra Veteran til Motorsport"

 

17. april

Så er det tid til en lille opdatering igen…

Sæsonen er så småt startet og vi har allerede været to gange nede ved Sønderborg Slot selv om det endnu var lidt småkoldt så havde der dog alligevel våget sig en 16-18 stykker ud af den lune garage…

Kalenderen er så småt begyndt at fylde sig med årets mange arrangementer og der bliver igen et rigt udvalg af egne og andres forsøg på at få de ”gamle” ud på vejen for at sprede smil og vække nostalgien.

 

Der er blevet sendt et nyhedsbrev ud pr. mail...

Har alle modtaget det..? Ellers kontakt venligst formand@als-veteranklub.dk - tlf. 20885476

 

1. marts

Så går vi snart sommeren i møde og der er allerede kommet en masse på arrangementskalenderen...

 

4. februar

Tak til Poul Matthiesen og hans fortælling om Morris 100 års jubilæum og hans tur til England for at deltage i festlighederne...

 

9. januar

Tirsdag d. 4. februar kl. 19.00 Kommer Poul Matthiesen og fortæller om Morris 100 års jubilæum og hans tur til England for at deltage i festlighederne... Alt sammen til klubaften på Notmark gl. skole.


3.. januar

Jeg er blevet gjort opmærksom på at der er en fejl i indbydelsen til generalforsamlingen...

Der står torsdag d. 21. januar - Det er altså tirsdag d. 21. januar...


Mvh. formand@als-veteranklub.dk


2. januar

Husk... Kontingentet på 120kr. årligt, skal indbetales inden generalforsamlingen d. 21. januar 2014. Husk at det kun er de medlemmer der har betalt kontingent for året 2014 som har stemmeret til generalforsamlingen!


Kontingentet indbetales på Broager Sparekasse reg.nr. 9797 konto nr. 0000810622 (ved bankoverførsel husk at angiv navn og medlemsnummer).


Kontingent skal senest betales direkte til kasserer Ole Nielsen før generalforsamlingen..!


2. januar

Mojn.


Jeg har en trailer som er (Lad) 4,9 L + 1,9 B og må laste 2,6 ton og er en vippelads trailer dvs at den kan sætte bagenden ned på jorden.


Der køres ud fra Skovby på Sydals. Pris enten tilbuds pris ( fast pris ) eller  km penge á 7,5 kr/km tur/ retur inch. Moms. + 400,- inch moms for læsning og aflæsning.


Godt nytår. DVH Martin Bladt tlf 40 42 33 10.


2013


4. december

Jeg vil på vegne af Als-veteranklub.dk gerne sige tak til alle der deltog i vores juleafslutning i går aftes og ønske alle venner af klubben er rigtig god jul...


Mvh.

formand@als-veteranklub.dk


6. november

Als-veteranklub.dk vil gerne sige tak for en hyggelig aften til Ib Lødsen og alle de fremmødte…


Det var godt nok utroligt hvor mange der kom til klubaften på vort nye tilholdssted, om så det var nyskærheden eller det spændemde foredrag man kom for må stå hen i det uvisse… Jeg har ikke nøjagtigt tal på dem men omkring de 40 var vi da, så måtte ekstra op og låne et par stole hos Nimbusklubben, tak for lån.


Selv om Ib havde lidt svært ved at finde ud af de nye veje til Als og vi måtte sende en redningspatrulje ud, nåede vi da at starte til tiden med et spændende foredrag om flyarkeologi, med en fint indbygget pause hvor der blev drukket kaffe mm. og hyggesnakket…


Så endnu engang tak for opbakningen, det er en fornøjelse at lave arrangementer når der er så god tilslutning, håber vi ses til juleafslutningen tirsdag d. 3. december…


Mvh.

formand@als-veteranklub.dk


9. oktober

Als-veteranklub.dk har nu fået en aftale på plads med Notmark gl. skole som klublokale.

Det er stadig ikke vore egne lokaler men der er visse fordele ved at vi har et tilstødende køkken og at der knap er så mange trapper. Klubben vil således igen have mulighed for at lave kaffe, måske have en småkage eller noget parat, til møderne i løbet af vinteren…

Selvfølgelig er der nogen som får lidt længere vej og andre til gengæld det kortere men geografisk set ligger det ret centralt på Als.

 

Thomas Nielsen

formand@als-veteranklub.dk

 

3. oktober

Als-veteranklub.dk vil gerne sige tak for at vi måtte besøge Autogalleri Syd til en hyggelig aften med kaffe, wienerbrød, øl og sodavand.

Vi var 17 mennesker der først mødtes ved den Røde Kro til ”Biks og bajer” som var rigtig godt og der var i værtfald ikke nogen der gik sulten fra bordet og det var rigtig hyggeligt.

Turen gik så videre over til Autogalleriet hvor vi kort blev budt velkommen og så gik snakken over de køretøjer der nu var, efter som de ikke bliver i de lokaler men senere flytter i nogle andre ved det gamle Callesen Diesel.

Tak til den Røde Kro, Autogalleri Syd og alle der deltog i arrangementet for en hyggelig aften…


Mvh. formand@als-veteranklub.dk   


1. oktober

Vinteropbevaring tilbydes i Tandslet på Pilene 1A i udstillingen (så ved I nok hvor det er ). pr. mdr. 300 og betales først ved afhentning.


Henv. John Callesen på 29 62 70 55 eller p911s@bbsyd.dk


16. september

Onsdag d. 2. oktober kl.19.00 hvor vi besøger Autogalleriet Syd - Brunde Vest 5, 6230 Rødekro – bliver jo nok vores sæsonafslutning… Hvad med at spise på den Røde kro kl. 18.00..? Der er dagens middag til 65kr. eller Biks og Bajer, spis hvad du kan med en genstand (øl/vand) til 85kr.

Tilmelding senest søndag d. 29. september på formand@als-veteranklub.dk eller på 20885476


9. september

Der er lagt billeder ud fra Historisk dyreskue og veterantræf i Grindsted.


Mvh. formand@als-veteranklub.dk


6. september

Det er kommet mig for øre at Sønderborg Slot ikke altid er så glade for måden vi parkerer på ved vores træf torsdag aften, det vil sige at vi skal være opmærksomme på at der kan komme brandbiler og redningsfartøjer ind på området. Det er en offentlig parkeringsplads som vi benytter, det vil vi også gerne blive ved med, så venligst vær med til at opretholde god ro og orden..!

Der arbejdes derfor også på at få lov til at reservere den bagerste del af pladsen til arrangementet næste år.

 

Mvh. formand@als-veteranklub.dk

 

3. september

Als-veteranklub.dk vil gerne sige tak til Danfoss og til Georg Meister for at vi matte komme og besøge Danfoss arkivet… Godt nok var det annonceret til at vi skulle besøge Danfoss museum og helt oprindeligt var det på grund af Blomfoss mejetærskeren vi kom men spændende var det da nu alligevel.

Det er utroligt hvad der er blevet gemt gennem tiden og det er jo en stor del af vores lokale historie som er arkiveret for eftertiden, takket være en masse frivillige som gør et stort stykke arbejde. 

En stor tak også til Fred ”Corvett” for at have arrangeret det hele og til Gitte for kage.

Se billeder under Galleri2013


Mvh. formand@als-veteranklub.dk


30. august

Tak til Pias-photo.dk der endnu engang har været nede ved Sønderborg Slot og tage billeder til vores torsdags træf - Se hendes billedgalleri her: hvor der også ligger mange flere billeder fra Slottet og andre af vore arrangementer...


Mvh. formand@als-veteranklub.dk


26. august

Billeder i Galleri 2013 fra Søgård Classic - Fotos taget af Ole Nielsen


23. august

Als-veteranklub.dk vil gerne sige tak til alle deltagere der i går var med til at give de ældre på Hørup Plejecenter en hyggelig og en oplevelsesrig dag.

Kl. 14.30 mødtes vi, sammen med nogle traktorer fra Sydals Traktorlaug, til kaffe og lækker lagkage. Der var sat borde og stole op udenfor, solen skinnede og der var dejlig varmt med en lille brise. Hørup Plejecenter havde også sørget for øl og vand så væskebalancen kunne opretholdes.

Efterfølgende fik alle der havde lyst en tur i en af de fine gamle biler eller kunne komme lidt rundt og kigge på dem og de gamle traktorer. Selvfølgelig var det i det gode vejr de åbne vogne som Jes og Hans Henrik´s der havde mest interesse men også Frank´s Rolls Royce og Ford A-erne fik kørt en del ture. Den der nok fik brændt flest kilometer og benzin af var Fred og hans Corvette, som også i år har stået for arrangementet, sammen med Hørup Plejecenter.


Om aftenen havde Fred og ikke mindst Gitte sørget for ringriderpølser og hjemmelavet kartoffelsalat til deltagerne. Selvfølgelig blev det betalt af klubben men de lagde have til og havde bøvlet med os… Så jeg vil på klubbens og ikke mindst på deltagernes vegne gerne sige tusind tak for en hyggelig dag og for det gode initiativ, som de sagde på plejecenteret, ”Håber I kommer igen næste år”…


Se billeder under Galleri2013


Mvh. Thomas


formand@als-veteranklub.dk


18. august

Als-veteranklub.dk vil gerne sige tak for opbakningen til vores træf i går, lørdag d. 17. august.

Selv om den første times tid startede med lidt støvregn i Fjelby, kom solen igennem flere gange i løbet af dagen men vigtigst af alt holdt det tørt. Der kom flere beretninger om kraftig regn i Sønderborg, Nordborg og så tæt på som Vibøge men vi lå åbenbart lige i et smørhul.

Om dette havde en effekt på antallet af køretøjer og besøgende må stå hen i det uvisse men der blev i værtfald uddelt 57 køretøjsnumre, solgt 2 anker fadøl og ca. 200 grillpølser… 

Antallet af køretøjer er i runde tal en fordobling fra sidste år og antallet af besøgende var også pænt. Der kom også en del gæster fra Tønder Veteranklub men også længere væk som fra Haderlev og Herning.

Som traditionen tro afholdt vi en publikumskåring af køretøjerne med flotte præmier sponsoreret af Refaco og Broager Sparekasse. 1. pladsen gik til en Renault Daufine. 2. pladsen til en VW Boble og 3. pladsen gik også til en VW Boble, en Cabriolet fra Herning.


Se billeder under Galleri2013


Als-veteranklub.dk vil gerne takke alle der har hjulpet med til arrangementet og især Geert for at vi må benytte hans have/park til vores træf.

Også en stor tak til vore sponsorer til arrangementet: Tuborg – Refaco – Broager Sparekasse   


Mvh. Thomas


formand@als-veteranklub.dk


14. august

Vi kan oplyse at der under Skovby by Night blev kørt 777,50 kr. ind til Foreningen Cancerramte Børn.

Det syntes jeg er rigtig flot og vil gerne sige tak til alle der deltog i indsamlingen og ikke mindst Fred "Corvett" som var initiartivtager.


Mvh. Thomas

formand@als-veteranklub.dk


2. august

Fredag d. 23. august kl. 14:30 besøg på Hørup Plejehjem.

Klubben er vært med en gang grillpølser, til deltagerne, ude hos Fred "Corvett" efter arrangementet...

Tilmelding til Fred "Corvett" 41 26 66 06

 

24. juli

Hokkerup Mekanisk Museum

- udklip fra Jydske Vestkysten.

 

23. juli

Als-veteranklub.dk har givet medlemsnummer nr. 200 til Robert Behrmann fra Robert´s MC - Dermed er vi i øjeblikket 139 medlemmer i Als-veteranklub.dk


Mvh. Thomas

formand@als-veteranklub.dk


18. juli

Lørdag d. 27. juli efterlyses nogle veteranbiler til at køre penge ind ved Guderup ringridning mellem kl. 15.00 og 17.00. Pengende går til kræftramte børn på Sønderborg sygehus - Kontakt Detlef på tlf. 74473145


18. juli

Als-veteranklub.dk vil gerne sige tak til Migge´s Bageri i Skovby for lækker lagkage... Det var et godt træk og blev vel modtaget af medlemmerne ved Sønderborg Slot.


Mvh. Thomas

formand@als-veteranklub.dk


7. juli

Vældich sjou, mæ æ piche i æ (Ege-)skou

Lørdag den 6.7. var vi nogle stykker, der var så heldige at kunne nyde en fantastisk køretur i strålende solskin til Fyn og Egeskov Slot. Det var plads til ialt 20 køretøjer og alt var optaget. Der var nok at se på for børn i alle aldre, og dagen bød også på diverse underholdende indslag, som f.eks. ølkastning og bilskubning. Sidstnævnte ved jeg ikke med sikkerhed, om det bare var for at spare benzin, eller om det var for at styrke sammenholdet. Jeg tror faktisk det bidrog til begge dele. Vi fik i hvert fald brug for lattermusklerne ved vort (spise)bord. Jeg vil gerne på alles vegne sige Thomas tak for turen. Også en stor tak til diverse hjælpere, og storebror og kæreste for at stå op før hønsene og smøre madpakker til os alle sammen. Gå ind og se billederne som Thomas har lagt ud. Hvis i har billeder i gerne vil dele med os andre, så send dem til Thomas.

Med veteran(bilmuseums) hilsen Susanne og Poul


7. juli

Jeg vil som formand gerne på egne og Als-veteramklub.dk´s vegne sige tusind tak for en rigtig vellykket og hyggelig tur og dag på Egeskov Slot..! Der er nu lagt beretning og billeder ud fra turen.

Mvh. Thomas

formand@als-veteranklub.dk


4. juli

Desværre var soluret i Guderup, i går aftes, åbenbart ved at løbe tør for batteri, da det kun var i ganske korte perioder skyggen var at se... Men alligevel lykkedes det da os, i fælleskab, nogenlunde at finde ud af hvordan det skulle aflæses. Als-veteranklub.dk vil gerne sige tak til deltagerne og til Detleff for beværtning, en hyggelig aften og god mad. 

Mvh. Thomas

formand@als-veteranklub.dk


15. juni

Hej igen Als veteranklub.

Jeg har idag den 14. juni talt med Ole Drostrup. Han har i øjeblikket 3 stk tanks stående på en anden adr. som sidst. Han vil ger køre med dem på de åbne stubmarker, altså når høsten er forbi, og landmanden giver grønt lys. Den 1. aug. ringer jeg til Ole og får en dato, og derefter kommer den på hjemmesiden. Tilmelding er nødvendig til formanden Thomas Nielsen 20 88 54 76 eller Fred Corvett 41 26 66 06 Dato kommer senere.


Så er det kommet nyt ang. tanks og andre køretøjer ved Oksbøl, altså lidt nord for Esbjerg. Der vil blive kørt og skudt med de store køretøjer. Man regner med ca 6000 besøgende. Jeg kan ikke selv deltage, da jeg er på ferie.

Se mere her:

Ole Drostrup fra Sarup som vi besøgte sidste år, vil også køre med.


Hilsen Fred


12. juni

Hej venner. Vi er inviteret til Skovby by Night onsdag den 17. juli og den 24. juli. Det starter kl 17 00. Det er Migges bageri, Brugsen og Skovby kro, der vil gøre noget for turisterne, der besøger Sydals. Der bliver opstillet boder og loppemarkeder. Vi er inviteret til at deltage med Holdeplads på en gård på Nedervej og Kegnæsvej. E. Høj Nielsen kommer med 4 nye biler til prøvekørsel. Dem der har lyst til at køre en tur med besøgende er meget velkomne, man afregner selv pris med dem der vil køre. Der gives kaffe og wienerbrød og øl og vand uden beregning. Tilmelding er nødvendig på grund af pølser og kager. Det kan ske til formanden tlf 20 88 54 76 eller Fred Corvet 41 26 66 06. Jeg vil foreslå at vi tropper op ved 16 30 tiden. Giv gerne besked om hvilken dag du vil deltage. Håber vi ses.


Hilsen Fred


7.juni

5. juni billeder fra DK-EVENT

Torsdagstræf d. 9. maj billeder fra DK-EVENT


6.juni

Udsnit fra Jydske Vestkysten fra National Veterankøredag den 5. juni ved Dybbøl Mølle.


6. juni

Hvis I ligger inde med billeder fra de forskellige arrangementer som I syntes skal med på hjemmesiden så kontakt formand@als-veteranklub.dk evt. på tlf. 20885476


6. juni

Er der nogen som glemte et par hvide tæpper og en pude i går på pladsen ved Dybbøl Historiecenter..? Kontakt tlf. 20885476


6. juni

Formand og kasserer i radioen på P4-Syd i forbindelse med National veterankøredag. Find indslaget her:


5. juni

Igen i år har der overalt i Danmark den 5. juni, Grundlovsdag, været mulighed for at stifte bekendtskab med tusindvis af herlige, gamle motorkøretøjer. De mange historiske motorklubber i Danmark bakker efterhånden utrolig godt op om den historiske køredag.

Als-veteranklub.dk vil gerne sige tak for den store opbakning til vores arrangement i forbindelse med den Nationale Veterankøredag. Det er en fornøjelse at se alle de smukke gamle køretøjer samlet, først ved Sønderborg Slot og derefter samlet med Tønder Veteranklub ved Dybbøl Historiecenter. Ikke mindst at se dem stå og skinne om kap i det fine vejr og i de smukke rammer.  Vi vil også gerne sige mange tak til Ellen Trane Nørby, for at tage sig tid til at holde en Grundlovstale og sende os godt af sted på en tur ud på Als. I år gik turen til Mjang Traktor og Maskinsamling, hvor vi fik kaffe og kunne gå lidt rundt og kigge. Tak til Bodil og Torkil for at åbne dørene og lave kaffe til os…

I forhold til så mange andre historiske interesser er det en særdeles levende kulturarv. De er synlige overalt i gadebilledet og bringer mangen et smil frem på folks læber, når vi kører gennem landskabet i vore veterankøretøjer, som man jo egentlig kan betragte som levende museumsgenstande, der kommer direkte ud til publikum.


Mvh. Thomas

formand@als-veteranklub.dk


31. maj

Der er stadig enkelte pladser på turen til Egeskov Slot Lørdag d. 6. juli – Sidste tilmelding og betaling torsdag aften d. 6. juni ved Sønderborg Slot…


Mvh. Thomas

formand@als-veteranklub.dk

   

31. maj

Jeg vil gerne sige tak for fremmødet i går aftes til støtte for krigsveteraner i Frøslevlejren.

Vi var sammen med blandt andet Tønder veteranklub inviteret ned af en gruppe krigsveteraner til en ”sparke dæk aften”. Det fik dog desværre en hurtig afslutning efter en beklagelig misforståelse, hvor vi ved en fejl blev ledt ind over lejrens åbenbart fredede område, hvorefter arrangementet ret brat blev lukket..! Det vil jeg på Als-veteranklub.dk vegne gerne undskylde for, det var bestemt ikke meningen at skænde eller ikke at vise respekt for mindesmærket…

Vi fik dog alligevel en hyggelig aften ud af det, efter vi kørte forbi Kollund og fik en is/pølse hos Annie…


Mvh. Thomas


23. maj

TV-Syd besøger veteranposten - Se her:

Mvh. Thomas


14. maj

Vi er blevet inviteret til "Sparke dæk aften" i Frøslevlejren torsdag d. 30. maj kl. 19.00...Arrangementet er til støtte for krigsveteraner -Se indbydelsen her:

Mvh. Thomas


9. maj

TAK til Vagn Bruncke for en spændende fortælling om Saab bilerne og deres tidligere ejere. Se billeder under Galleri 2013


3. maj

Sidste øjeblik info... Træf for Amerikanerbiler på cirkuspladsen ved lystbådehavnen i Haderslev lørdag d. 3. maj fra kl. 11.00 til kl. 17.00

Fra kl 10-11 cruiser bilerne en tur gennem Haderslev by, for at vise flag. Der kan købes øl, sodavand og pølser dagen igennem. Der er gratis adgang for alle der er interesserede i amerikaner biler og for interesserede i det hele taget.

Der er opsamling fra Marie kirken i Sønderborg kl. 8.15...

Mvh. Fred


23. april

Tønder Veteranklub har været så venlige at invitere Als-veteranklub.dk´s medlemmer til deres 2. klubløb som finder sted på Nordals…

Det hele foregår søndag d. 5. maj – Start fra Nordals Autoværksted – Nordborgvej 54, Svedstrup, 6430 Nordborg – Det koster 25kr. at deltage og stater med morgenmad kl. 8.30 som bliver sponsoreret af HJ Lakering og Cartex Syd.

Der er indlagt pause på turen, på små hyggelige veje, hvor medbragt frokost kan indtages. Turen slutter igen ved Nordals Autoværksted hvor der serveres kaffe og kage.

Tilmelding senest d. 1. maj til Frede Dominicussen på tlf. 28401547 eller på mail lifredo@danbonet.dk

Selvfølgelig konkurrerer vi ikke direkte i Tønder Veteranklub´s klubmesterskab men tager med for turen, oplevelsen og at hygge med Tønder Veteranklub. 

Mvh. Thomas


17. april

Indbydelse til National Veterankøredag d. 5. juni


14. april

Lørdag d. 6. Juli, Tur til Egeskov Slot for hele familien.


22. marts

OBS ny dato på turen til Vibæk møllerne, nu d. 10. august...


6. marts

TAK til Ib Lynge for en spændende fortælling om MG´s efterkrigshistorie.


2. marts

Als-veteranklub.dk er blevet godkendt som frivillig folkeoplysende forening, gældende fra d. 19. februar. De har dog oplyst at fritidsafdelingen ikke råder over egnede lokaler til os og de ikke yder tilskud til foreninger som kun har medlemmer over 25 år... Men nu har vi godkendelsen og står  forhåbentlig lidt stærkere fremover..!


Mvh. Thomas


11. februar

Besøg på Hørup Plejehjem er fastsat til fredag den 23. August 2013 kl. 14.30.

Nb datoen er ændret, på grund af personaleferie.


10. februar

Hej venner. Ang. besøg på Hørup Plejecenter har vi set på datoen fredag den 16. Aug 2013. De glæder sig meget til besøg. Hvis der er nogen som ikke kan, er det muligt at flytte datoen. De vil helst have det en fredag eftermiddag ved 14.30 tiden til 15.00. Veterantraktorer fra Mjang vil også gerne støtte op. Sidste år var noget af en oplevelse. De har store fladskærme på hver afdeling, der viser hvad der er sket, også vores tur er godt vist frem. Avisen glemte os sidste år, og det er de kommet til at høre for. De lover at følge det op i 2013. Giv endeligt et svar hvis det er en dårlig dag for dig. De kan kun få frivilige hjælpere en fredag, da de ikke selv har personale til dette. Jeg er tidlig ude med datoen, da også andre ville komme fra Høruphav og kikke. Giv besked til Thomas Nielsen form. eller Fred tll 41 26 66 06. Hilsen Fred


30. januar TILLYKKE fra Als-Veteranklub :-)


29. januar
Så kom DAGEN (i morgen ) 30/1-1963 til 30/1-2013 50 År.. Jeg har aftalt med ungerne, at vi skal ud til bilen i morgen tidlig, og synge fødselsdags-sang for den I morgen aften står den så på chokolade/banan kage, lavet specielt til dagen.. (er lige blevet færdig med at "pynte" den).


Se mere i forum...


26. januar

Ændringer i vedtægter som vedtaget på generalforsamlingen d. 17.1.2013 er nu tilføjet på hjemmesiden...

Der er sendt et refarat af generalforsamlingen og et sæt vedtægter ud på e-mail.., og dem uden e-mail er blevet kontaktet om de ønsker en kopi tilsendt.


Mvh. Thomas

 

17. januar

Tak for det fine fremmøde (39) til vores generalforsamling. Der var god ro og orden, alt foregik efter planen og alle punkter godkendt.


Mvh. Thomas


2012


31. december

En rustvogn eller ligbil (alssisk) fra omkring 1960 eller før efterlyses til et filmprojekt. Kender du nogen, kan du gøre nogen glade. Formoder ikke der er mange af dem i vores område.Man kan kontakte Kaj Woelke Hagensig 12 eller ringe til Fred 41 26 66 06


29. december

Godt nytår alle sammen..!


24.december

Alle ønskes en rigtig glædelig jul... Håber I er sammen med famile og venner i aften til hygge og god mad, pas nu godt på jer selv og hinanden..!


Mvh. Thomas


23.december

En lille julehilsen fra Mekanisk Museum...


8. december

TAK til Mette og Ole for en god og hyggelig Juleafslutning i den fint opdækkede og flotte garage.


2. december

Har I husket at melde jer til juleafslutningen på torsdag..?

Tilmelding formand@als-veteranklub.dk eller gerne sms på tlf. 20885476


25. november
Strøjersamlingen inviterer til James Bond aften torsdag d. 29. november. Pris 295,-

Eller tag derover til julemarked i weekenden 1.-2. december. Entre 50,-

Se mere på http://www.strøjersamlingen.dk/


22. november

14. november

TAK til È-Kleinbahn for en god og hyggelig aften. Spændende at se hvor langt de var nået siden sidste år.     

Billedet er fra sidste år.....


4. november

Det er blandt andet til sådan noget vi skal bruge vores forum... Klik her:


18. oktober

TAK til Ole Drogstrup for en spændende fortælling om Kampvognen og Mandskabsvognen.


1. oktober

TAK til Kaj Woelke for en hyggelig, spændende og interessant dag

KLIK på billedet for mere info

17. august

Turen til Hørup Plejhjem28.august

Stafet for livet - lørdag d. 1. september på Sønderborg Stadion.

Vi vil igen i år prøve at støtte Kræftens bekæmpelse ved at køre små ture mod bidrag og enkelte friture med kræftramte børn og deres forældre/søskende.


De første 15 der melder sig, selvfølgelig også dukker op på dagen, får en lodseddel med en præmie på et Comwell weekendophold.Kl. 13.00 skal vi være på plads... Skulle der være nogen som først kan komme senere er det også i orden.


Det kommer til at foregå ved at vi sætter en kommandopost op, hvor vi koordinere turene fra og modtager betalingen. Det kommer til at koste kr.50 for en tilfældig bil - den næste i rækken - og kr.100 for et bestemt køretøj.


I løbet af dagen præsenteres Als-veteranklub.dk og vore køretøjer oppe fra scenen når der skiftes aktiviteter. Der kommer til at foregå en masse spændende ting så der skulle også være lidt at kigge på mens man venter på næste tur...

I kan også se mere på www.stafetforlivet.dk


Der sørges for spisebilletter til aftensmaden og vi forsætter så længe løsten og passagererne er der..!


Håber I vil støtte godt op om arrangementet..!


26. august

Så er der billeder fra Als-veteranklub.dk's oldtimertræf og stumpemarked d. 25. august. Se dem her:

Vi vil gerne sige tak for opbakningen til arrangementet, selv om det er flyttet lidt længere ud på øen... Vejret var ikke perfekt men dog til at holde ud for nogle ;-)

Det var en rigtig hyggelig dag hvor der blev snakket om løst og fast, spist pølser og ikke mindst sparket dæk...

En stort tak til arrangementsudvalget, Fred, Kurt, Thomas og ikke mindst Geert som også lod os låne "baghaven".

Geert har inviteret os igen til næste år og nu ved vi at folk godt kan finde derud..!


21. august

Så er der billeder fra Jaguar museum's arrangementet d. 11. august.


21. august

Så er der billeder fra Hørup plejecenter arrangementet d. 18. august.


16. august

Billeder og beretning fra jaguarmuseum's tur d. 11.august.


4. august

Nyt fra Karensmindes venner.

Husk at der er sidste tilmelding d. 12. august


Dansk veteranbilklub afholder "Styrkeprøven" et Veteranbilløb for Skandinaviens ældste køretøjer ved billund d. 10.-11. august.


2.august

Det er da godt at se at der stille og roligt er begyndt at komme flere medlemmer i forummet..! Men har I slet ikke noget at sige/skrive om..?

Det er sku lidt kedeligt hvis det kun er mig eller nogle få som bruger de her fora.


Ordret er frit og så længe meningen forstås, skidt med stavefejl, kommafejl, tyrkfejl og alle andre slags fejl... ;-)


Mvh.

Thomas Nielsen


2.august

Fremover vil veterankøretøjer ikke blive indkaldt til periodisk syn i vintermånederne fra 1. november til 31. marts. I en ny bekendtgørelse fra 6. juni 2012 står der udtrykkeligt, at køretøjer der er registreret som veterankøretøjer, ikke længere vil blive indkaldt til otteårig syn i vinterperioden.

 

Mange veterankøretøjsejere har været kede afat skulle have deres køretøj ud i vintervejret og eventuelt have besvær med at få prøvenummerplader bare for at komme til syn. En del har undgået det ved at lade deres køretøj syne før synsperiodens udløb, men det har krævet, at man hvert ottende år har skullet holde øje med synstidspunktet. Disse besværligheder bortfalder nu med den nye bekendtgørelse.

 

Man kan fortsat få synet sit veterankøretøj før synsperiodens udløb. Eneste ændring er, at den nye synsperiode gælder otte år fra selve synstidspunktet. Hidtil har perioden været otte år plus de måneder, man kom for tidligt til syn.


Kilde: Mhs


28. juli

Vejledning til brugeraktivering af forum:


1. Tilmeld jer her: Tilmeld

2. Udfyld skema og tryk "udfør"

3. Der bliver nu sendt en email hvor I skal aktivere kontoen

4. I kan nu logge på forummet med jeres brugernavn og adgangskode

5. Nu kan I selv tilføje emner og skrive indlæg under de forskellige fora


God fornøjelse :-)


28. juli

Så er der lagt billeder ud fra hestvognskørslen d. 8. juli under billeder 2012


25. juli


Der er blevet oprettet et forum...


Det er under opbygning men prøv det alligevel. I kan/skal selv oprette en profil for at bruge det..!


Åben forum her:


Mvh. Thomas


23. juli

Vil gerne sige tak til Mekanisk Museum for et rigtigt fint arrangement i weekenden... Også for opbakningen fra vore medlemmer, der talrigt var mødt op for at kigge og udstille deres køretøjer.


Lørdag var der også nogle enkelte der kørte penge ind til kræftramte børn ved Guderup ringridning. De kørte 1130kr. ind som jeg syntes er rigtigt flot og vil i den anledning huske på at vi er med i Stafet for livet arrangementet d. 1. september hvor overskudet går til kræftens bekæmpelse...

Formand, Thomas Nielsen


7. juli

OBS... Hestevognskørsel i morgen er flyttet til Hinmark strand. Der skiltes fra det oprindelige mødested Nørreskovvej 6, Torup, Svenstrup. Henvendelse og mere info ved Fred 412666067. juli

Als-veteranklub.dk søger frivillige til arrangementer...

Lørdag d. 21. juli vil Detlef Jepsen gerne have nogen til at køre ture fra 15.30-17.30 ved Guderup Ringridning. Overskudet går til kræftramte børn... Henvendelse på tlf.  51501817

Fredag d. 17. august kl. 16.00 er vi inviteret af Hørup plejehjem  til at vise nogle køretøjer frem og hyggesnakke med de ældre over en kop kaffe og evt. give de mobile ældre en lille køretur.

Henvendelse til Poul på tlf. 23924466

Torsdag d. 13. september er vi igen inviteret af Broager plejecenter Kl. 14.30 til at vise nogle køretøjer frem og hyggesnakke med de ældre over en kop kaffe og evt. give de mobile ældre en lille køretur.

Henvendelse til Thomas på tlf. 20885476


2. juli

Regler for børn i biler, der ikke har monteret sikkerhedsseler eller kun delvist er forsynede med seler:Børn under tre år må ikke befordres i bilen.

Børn på tre år og derover, og som er under 135 cm høje, må kun befordres på bagsædet.

I de tilfælde, hvor forsædet er forsynet med sikkerhedsseler, men ikke bagsædet, skal barnet benytte en siddeplads på forsædet og anvende særligt sikkerhedsudstyr.

Kilde: politi.dk

 

1. juli

Fortsat lang ventetid på historiske plader

I forbindelse med overgangen til det nye digitale motorregister (DMR), har SKAT oplevet systemmæssige problemer med at kunne udlevere historiske plader. Problemet relaterer sig til de historiske nummerplader, der er bestilt før idriftsættelsen af det nye system den 6 juni. Inden disse plader kan udleveres til kunderne, skal de registreres i motorregisteret. Systemmæssigt hardette ikke umiddelbart kunne lade sig gøre, men SKAT håber på, at problemerne er løst indenfor de nærmeste dage. Problemet har altså medført, at selvom kundens nummerplader har ligget klar på skattecentret, har de ikke kunnet udleveres og derfor har kunden oplevet en længere leveringstid. SKAT beklager fejlen, som betragtes som et indkøringsproblem.

Kilde: MHS


20. juni

Marianne har fået solgt sin lille røde Singer, alt for billigt men den bliver i området..!


19. juni

Så er der kommet et besøg i Frøslevlejren d. 1. juli på arrangementskalenderen... Vi mødes ved Sønderborg Slot kl. 9.00 - Omvisning/foredrag kl.10.0002.06.12

Tusindvis af veterankøretøjer på vejene

Fredag, 01. juni 2012 19:02 Ole Pedersen (Motorhistorisk Samråd)

Igen i år vil der overalt i Danmark tirsdag den 5. juni, Grundlovsdag, være mulighed for at stifte bekendtskab med tusindvis af herlige, gamle motorkøretøjer. På landsplan er 5. juni den dag, hvor de mange entusiaster indenfor den motorhistoriske hobby viser deres køretøjer frem, også kaldet den nationale motorhistoriske køredag.


Interessen for de gamle veterankøretøjer er stærkt stigende. En ny opgørelse viser, at der i Danmark er registreret mere end 100.000 køretøjer med 30 år eller mere i bagagerummet. Heraf er langt de fleste personbiler og motorcykler, men der findes også et tusindtal af gamle traktorer, lastbiler og busser.


- I forhold til så mange andre historiske interesser, er vores hobby jo en særdeles levende kulturarv. Vi er synlige overalt i gadebilledet og bringer mangen et smil frem på folks læber, når vi kører gennem landskabet i vore veterankøretøjer, som man jo egentlig kan betragte som levende museumsgenstande, der kommer direkte ud til publikum, siger sekretariatsleder Ole Pedersen fra paraplyorganisationen Motorhistorisk Samråd, som har 88 medlemsklubber repræsenterende mere end 33.000 enkeltmedlemsskaber.


De mange motorhistoriske klubber mødes typisk tirsdag den 5. juni om formiddagen for at køre i kortege gennem det danske landskab for at slutte ved forskellige veterantræf, hvor publikum har mulighed for at se de historiske motorkøretøjer.


I modsætning til mange andre fritidsinteresser modtager den motorhistoriske hobby ingen offentlige midler men klarer sig udelukkende ved privatfinansiering. Undersøgelser viser, at hobbyen regenererer for over 1 mia. kroner i omsætning i det danske samfund.


4. maj

Classic Race  Aarhus .  23 – 24 / 6 - 2012


Gratis P. for classice køretøjer over 30 år.


Tilmelding på hjemmesiden : craa.dk  - Classic Race Aarhus 2012 – ClassicCarPark

( Udfyld skemaet og tryk Send )


Der vil være mulighed for Bilmærker kan parkere samlet, så længe der er plads.


Sidste frist . 18 – 06 - 2012


Mvh.

Classic Car Park

Axel – 2027 6944

Bent – 2020 2276 - Bent-birgit@mail.dk


7. april

Hermed inviteres i til et "foto-orienteringsløb" søndag den 17.6., hvor det er meningen at i skal langs og finde de sidste rester/spor på Als efter Amtsbanen og Mommarkbanen. Bemærk at den 17.6. er den "officielle" fotodag, men at indbydelsen gælder for hele køresæson 2012, så jo før i får begyndt, jo bedre. Se hele indbydelsen her.

Mvh

Poul


7. april

Først vil jeg gerne sige tak for den store opbakning der har været til årets føste arrangementer...

 

Jeg har lagt nogle billeder ud: http://galleri2012.als-veteranklub.dk

Husk at sende de gode billeder og historier videre til mig så de kan komme på hjemmesiden..!

 

Også en stor tak til Ib lynge for at komme ned og fortælle historien om MG (glæder os til anden del...)

Sidst men ikke mindst en tak til Anneli Bech for at måtte låne kantinen i Søgårdlejren.

 

Mvh.

Thomas

 

1. marts

Formanden for Motorhistorisk Samråd, Anders Nannerup, og sekretariatsleder Ole Pedersen har for nylig haft møde med Skatteudvalgets formand, Gitte Lillelund Bech (V). Det resulterer nu i, at Transport-, Miljø- og Skatteministeren af Gitte Lillelund Bech får stillet nogle meget konkrete spørgsmål om vilkårene for de motorhistoriske køretøjer:


• Transportministeren bedes redegøre for, hvorledes udviklingen og implementeringen af Intelligent Trafikstyring, ITS, der bl.a. baserer sig på nummerpladegenkendelse, vil forholde sig til de ofte særlige og forskelligartede nummerplader historiske motorkøretøjer er udstyret med samt køretøjernes ofte specielle brugs- og kørselsmønster?


• Er miljøministeren enig med sin forgænger i, at veterankøretøjer skal fritages fra miljøzoneafgifter?


• Idet historiske køretøjer pr. definition ikke benyttes til almindelig persontransport, og generelt er hobbykøretøjer med begrænset anvendelse, finder skatteministeren det da rimeligt, at historiske motorkøretøjer pålægges at betale benzintillægsafgift?


• Skatteministeren bedes redegøre for den danske fortolkning af de fælles EU-regler for import af veterankøretøjer sammenholdt med fortolkningen og praksis i de øvrige EU-lande samt kommentere udviklingen i importen af historiske motorkøretøjer i Danmark kontra importen til andre EU-lande siden reglerne blev ændret i 2010.


• Påtænker skatteministeren at give personer, der importerer veterankøretøjer, uanset køretøjets alder, mulighed for som tidligere at få en straksvurdering eller en forhåndsgodkendelse på import af veterankøretøjer for at kende registreringsafgiften på det givne køretøj frem for som i dag at skulle vente 4-5 uger på den endelige vurdering?


• Skatteministeren bedes redegøre for implikationerne for dansk lovgivning og praksis for beskatning af historiske motorkørertøjer ved den i artiklen i FDM 15. februar 2012 omtalte EU-dom mod Storbritannien, der betyder at de britiske myndigheder er nødt til at ændre retspraksis og fremover betragte alle klassiske biler som samlerobjekter og alene pålægge importøren at betale fem procent i moms ved import fra for eksempel USA?


Spørgsmålene forventes besvaret indenfor kort tid. MhS bringer selvfølgelig svarene her på siden samt i et nyhedsbrev.


Kilde: http://motorhistorisk.dk


22. februar

Info til alle med Engelsk syge... Englændertræf i Løgumkloster bliver alligevel til noget..!

Tilmelding: Bent Jessen tlf. 51892758 englaender@forum.dk

Bonus info til dem der ikke er smittet... Der arbejdes på et andet arrangement..!

Mere om det senere...


29. januar

Så er refaratet fra generalforsamlingen d. 24.1.2012 klar...

Download som Word-fil her


Endnu ældre nyheder: